Content

Een marketingterm voor ‘inhoud’, dat is mijn definitie van het begrip ‘content’. Ik geloof dat je lezers moet helpen met informatie waar zij online naar op zoek zijn. Dat is wezenlijk iets anders dan schreeuwen wat producten allemaal kunnen en gelijk in de verkoopstand te schieten.

Teksten voor websites en social media

Ik schrijf dagelijks teksten voor bedrijven die willen opvallen met tekst. In mijn ‘core business’ geen vage begrippen als advies of strategische sessies. Mijn teksten kunnen jouw onderscheidende vermogen vertellen. Dat kan op jouw website, of op social media.

De contentvent
content diensten

Teksten voor websites

In een kort gesprek vraag ik jou de hemd van het lijf over je bedrijf.  Daarin vraag ik je wat je doet en waarom je dat op jouw manier doet. Daar maak ik een duidelijk verhaal van, in een stijl die bij jou past. Zodat potentiële klanten precies weten wat ze bij jou kunnen verwachten. 

teksten social media

Berichten voor social media

Jouw telefoon staat vol met foto’s die boordevol verhalen zitten. Die zijn heel waardevol om te delen met jouw volgers. De tijd om dit handig en structureel aan te pakken heb je echter niet. Dat kan ik wekelijks of dagelijks voor je verzorgen. Zodat jij leuke reacties krijgt op je werk.

Klanten

Je bent blijkbaar nieuwsgierig naar mijn werk, anders was je niet op dit deel van mijn website terecht gekomen.

Als je verwacht dat je hier namen van mijn klanten tegenkomt, moet ik je helaas teleurstellen. Voor al mijn opdrachtgevers hanteer ik namelijk een ‘anonieme werkwijze’. Ik schrijf namens hen, op een toon waarbij zij zich prettig voelen. Zij staan op de voorgrond, ik vind mezelf niet belangrijk.

Ik wil je wel iets vertellen over het ‘type klant’ waar ik voor werk. Ze staan hieronder beschreven. Veel verschillende types, maar het doel is altijd hetzelfde; de doelgroep aanspreken en bewegen. 

Herken jij je in één van deze types? Dan moeten wij eens iets gaan drinken. 

25h klok

De 25- uur ondernemer

Je hebt een eigen zaak daar ben je dagelijks druk mee. De hele dag onderweg, met je handen bezig, een roodgloeiende telefoon of bezig met de problemen van anderen. Eigenlijk zitten er te weinig uren in een dag. Een website heb je wel, dat heeft een bureau ooit gemaakt met wat standaard teksten die klanten vertellen dat ze ‘bij u aan het juiste adres zijn’, of andere dooddoeners die eigenlijk niet bij jou passen.

vormgever of DTP'er

De beeldbaas

Als ontwerper of DTP-er  maak jij visueel het verschil. Omdat een beeld meer dan duizend woorden zegt. Maar jouw beeld wordt nog sterker als je het mixt met die ene prikkelende tekst. Juist dat formuleren van die teksten boven je gelikte brochure kosten jou het meeste tijd. Net als die twee zinnen onder die geweldige ontwerpen voor je socials. Die kostbare tijd kun jij beter (uit)besteden..

microphones

De manus van alles marketeer

In jouw rol op de marketing- of communicatieafdeling bij een mooi bedrijf onderneem je van alles op gebied van promotie. Beurzen, events, advertenties, campagnes, productintroducties en social media. Jij coördineert, maar daardoor ben je niet altijd in de gelegenheid uit te zoomen en zaken van een andere kant te bekijken of zelf dat grote artikel te schrijven.

redenen side hustle

De starter

Net begonnen met je eigen bedrijf als freelancer of ZZP’er? Dan komt er veel op je af. Die kraakheldere omschrijving voor je website schiet er dan misschien bij in. Terwijl juist dát, jou nieuwe klanten op kan leveren! 

Contact

De Contentvent is een pseudoniem omdat het iets zegt over mijn werkwijze. Benieuwd naar mijn echte naam?

Stuur me een berichtje!