Dit is De Contentvent

Leuk dat je deze pagina leest! Dat betekent dat ik je blijkbaar geprikkeld heb met teksten die je ergens online bent tegengekomen. Dat is precies waar ik elke dag energie van krijg: Opvallende teksten schrijven die jouw doelgroep aanspreekt en in beweging brengt.

L6-06_de content vent_beeldmerk_hoofd_wit_PNGtrans

Onderscheiden met content

In de eerste tien jaar van mijn loopbaan werkte ik als communicatiespecialist voor verschillende bedrijven. Het leek me een mooie uitdaging om als freelance tekstschrijver een side hustle te beginnen, naast mijn vaste werk. Daarom  heb ik er voor gekozen om mezelf te onderscheiden met het psneudoniem ‘De Contentvent’. Waarom?

Deze 5 uitganspunten vertellen mijn verhaal:

1.   ‘Content’ betekent ‘inhoud’. Ik geloof heilig in content marketing: Je doelgroep helpen met inhoud, zonder direct een product te verkopen. Dat onderscheid maken, is altijd mijn vertrekpunt.

2.   Duidelijkheid vind ik belangrijk, een naam moet beschrijven wat ik doe: een vent die content maakt. Mijn ervaring is dat mensen zaken doen volgens het principe “de vent, de tent, de cent”. Eerst moet er een klik tussen mensen zijn, voordat een samenwerking geld op gaat leveren.

3.   De klemtoon in het woord ‘content’ kan ook anders gelegd worden, waardoor het woord ‘tevreden’ betekent. Een leuke bijkomstigheid in het streven naar tevreden klanten. Een fijne associatie.

4.   Mijn eigen naam is helemaal geen geheim, alleen een snel onderzoekje in de Nederlandse voornamenbank leerde dat er nog zo’n 9000 mensen in Nederland zijn met dezelfde voornaam. Niet bepaald onderscheidend om iets met zo’n naam te doen…

5.   Een pseudoniem zegt iets over mijn werkwijze, die is vanaf de achtergrond. Het gaat tenslotte om het overbrengen van jouw verhaal, ik ben daarbij slechts een hulpmiddel.

Core business

Ik schrijf teksten voor ondernemende mensen die allemaal dezelfde uitdaging hebben. Ze kunnen vol passie over hun werk vertellen, blinken uit in hun vakgebied, alleen hun core business op papier zetten vinden ze lastig.

Daarom help ik met de essentie: jouw onderscheidende vermogen omzetten in tekst. Dat kan in vele vormen:

  • Relevante teksten voor je website
  • Businessplannen om jouw ideeën duidelijk te omschrijven
  • Teksten voor socialmedia
  • Sfeerverslagen van een event of excursie
  • Brieven of uitnodigingen voor jouw klanten
typmachine tekstschrijver

Werkwijze

Tijd is voor iedereen schaars en je wilt actueel en flexibel zijn, dat vragen je klanten ook van jou. Laten we daarom geen tijd verliezen met offertetrajecten. Jij hebt een uitdaging en daar wil ik je graag bij helpen. Daar spreken we een vaste prijs over af, die geldt totdat jij tevreden bent over het eindproduct. Dat kan snel gaan, want jouw content is nú actueel en moet het web op. Zo kunnen jouw volgers er op social media direct op in haken. Na onze kennismaking en een bakkie kan ik al voor jou aan de slag.

Ik woon in Westland, bekend van het exporteren van tuinbouwproducten over de hele wereld. Vanuit mijn rol als communicatiespecialist deed ik in die branche projecten van Rusland tot Mexico. Vaak vanuit huis met de laptop op schoot. Omdat een onderscheidend verhaal zich online snel verspreid, hoef je elkaar niet per se in de ogen te kijken. Laat je dus niet remmen door afstand of een gebrek aan tijd, jij kunt jouw passie aan mij overbrengen via de telefoon. Dan maak ik daar energieke content van, waar jouw lezers enthousiast van worden.

Spreekt mijn aanpak jou aan?

Of ben je stiekem benieuwd naar mijn echte naam?

Stuur me een mailtje, ik garandeer dat je binnen 24 uur een reactie hebt!

Contact

De Contentvent is een pseudoniem omdat het iets zegt over mijn werkwijze. Benieuwd naar mijn echte naam?

Stuur me een berichtje!